Voor veel studenten is het een herkenbare gedachte: ‘Ik wil wel eens een stage buitenland meemaken, maar hoe regel ik zoiets?’ Zelf heb ik via Do4Africa een fantastische stage gehad in Afrika. Via deze bemiddelaar kun je een levens veranderende ervaring opdoen in gave, leerzame landen als Tanzania of Zanzibar. Dit kan zowel als stagiair of als vrijwilliger.

Stage Buitenland

Waarom zou ik stage lopen in Afrika?

Ikzelf volgde een wetenschappelijke opleiding Culturele antropologie in Amsterdam. Een stage in het buitenland zag ik als een grote meerwaarde op mijn curriculum vitae. Niet alleen heb ik in Tanzania kennisgemaakt met een andere cultuur, nieuwe normen en waarden, en een andere taal. Maar ook heb ik in Afrika praktische kennis en vaardigheden opgedaan om straks als professional binnen mijn vakgebied aan de slag te kunnen. Met een buitenlandstage op mijn cv toon ik aan dat ik letterlijk en figuurlijk bereid ben om grenzen over te gaan, dat ik creatief en flexibel ben en bereid ben nieuwe ervaringen op te doen. Tanzania en Zanzibar staan bekend als relatief erg veilige Afrikaanse landen, waar je onbevangen werkervaring kunt opdoen. Zelf koos ik voor Tanzania, waar ik via Do4Africa, die mij ondersteunde en adviseerde, een stage op maat kon krijgen bij een bedrijf dat aansloot bij mijn interessegebieden. Do4Africa regelde en faciliteerde mijn stage. Ik kijk dan ook met plezier terug op de goede onderlingen samenwerking en de vele nieuwe inzichten die ik in Afrika heb opgedaan. De stage buitenland via Do4Africa heeft mijn carrière een positieve, krachtige boost gegeven!

Stage Buitenland