Niet voor elke boot heb je een Klein vaarbewijs 1 nodig. Een gewone kleine rubberboot met peddels, daar mag iedereen het water mee op. HetKlein vaarbewijs 1 wordt echter een ander verhaal als deze boot een speedboot is of langer dan 15 meter. Ook voor een jetski of andere boot, welke sneller dan 20 km per uur gaat, heb je dit bewijs nodig. Voor mij was dit een hele uitdaging, vooral omdat ik moeite heb met lezen. Maar dat is hier geen enkel probleem, want een mondelinge cursus of examen behoren hier ook tot de mogelijkheden. Daar was ik zelf bijzonder blij mee, want ik wilde zo graag zelf een boot kunnen besturen. Dat was één van de redenen dat ik aan deze cursus ben begonnen. 

Zeer snel makkelijk mijn eigen Klein vaarbewijs 1 gehaald

Klein vaarbewijs 1Nadat ik mij had opgegeven voor een 4-daagse cursus bij Vaarschool Nova, kon ik eindelijk mijn Klein vaarbewijs 1 gaan halen. Ik wist wel een beetje over de regels van het varen, maar een cursus is nooit weg. Bovendien moet ik ook een examen afleggen wil ik een bewijs voor het varen kunnen krijgen. 

Bij Vaarschool Nova hebben de docenten samen meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van veilig varen. Zij hebben als doel om de mensen bewuster te laten varen en hierdoor meer veiligheid op het water te creëren. Het wordt hierdoor een stuk prettiger en leuke om op het water te kunnen varen. Er is bij deze school zoveel mogelijk, misschien beter dat je zelf even op deze website gaat kijken.

Mijn bewijs om te varen heb ik inmiddels al op zak. Deze zomer ben ik van plan om een boot te gaan huren en hiermee lekker te gaan varen. Ik zit er nu ook over na te denken om deel II te gaan halen. Hiermee mag je op groot water, zoals de Oosterschelde, het IJsselmeer, op zee, en ook de Middellandse Zee gaan varen.