Wat mij betreft is het plaatsen van een schildersdoek binnen een houten frame echt volledig uit de tijd. Voor mijn eigen werk gebruik ik sinds jaar en dag eigenlijk alleen nog maar een aluminium textielframe om een werk in te plaatsen. Ik hou van de strakke en neutrale uitstraling die aluminium heeft.

Om de beste frame’s te vinden, maak ik gebruik van internet. Ik kies er bewust voor om niet al mijn werken eenzelfde frame mee te geven. Soms kan een frame dat net even anders is, precies die extra dimensie geven aan een werk, die ik zoek. Mijn werk wordt omschreven als ‘industrial art’. De frames die ik gebruik zijn daar simpelweg een onderdeel van.

Natuurlijk zijn er mensen die hun werk in een houten frame blijven plaatsen. Begrijp me niet verkeerd, dat moeten ze vooral blijven doen. Ik zeg alleen dat ik het liever niet meer gebruik. Zelf heb ik in het verleden ook wel eens gewerkt met kunststof frames, maar ook die vond ik niet helemaal in overeenstemming met het beeld dat ik voor ogen had.