Onze gang heeft echt met spoed een opknapbeurt nodig. De muren zijn niet mooi wit meer, de kapstok is oud en in de gang ligt laminaat dat ik niet meer mooi vind. Ik vind dit heel vervelend omdat de gang toch een soort van visitekaartje is. Als je de deur opent voor iemand moet het in mijn ogen uitnodigend zijn voor diegene om binnen te komen. Op dit moment is onze gang meer een soort opbergplek voor alle jassen, schoenen, sjaals en andere rommel van mij, mijn man en mijn kinderen. Echt zonde, want de rest van onze woning is juist heel warm en uitnodigend. Ik ga de gang daarom deze week opknappen en heb veel leuke ideeën opgedaan en opgeschreven. In deze blogpost vertel ik jullie wat ik allemaal met de gang ga doen! Het eindresultaat zal ik volgende week laten zien.

De muren

De muren en het plafond worden allemaal opnieuw geschilderd. We verven alles wit, op één muur na.

Voor de muur waar de kapstok aan komt te hangen heb ik prachtige grijze verf van het merk PTMD gekocht.

Dit om de gang toch net een oppeppertje te geven en omdat de muur waar de jassen hangen en de schoenen staan snel vies wordt.

De vloer

Ik heb altijd al zwart witte tegels willen hebben in de gang. Helaas zijn tegels vrij duur en ook koud om op te lopen. Ook vind ik het eng als mijn kinderen vallen op harde tegels. Een zeil was voor mij geen optie. Dit heb ik vroeger gehad en als het scheurt of kapot gaat moet je het weer helemaal vervangen, erg onhandig. Nu vond ik onderstaande foto op het internet, een vloer van tapijttegels. Wij hebben besloten ze te bestellen en ik heb ze al binnen. De tapijttegel voelt stevig en is van goede kwaliteit. Ik kan niet wachten tot ze gelegd worden.

tegel

 

 

 

 

 

 

 

Kapstok en schoenenkast

Ik wil zelf graag zwarte kapstokhaken ophangen en daarboven een leuk plankje hangen. Hier bovenop kunnen we dan verschillende mandjes neerzetten voor de sjaals, handschoenen en andere spullen. Verder heb ik al een mooie witte schoenenkast gekocht, waar al onze schoenen in passen en we dus geen rommel meer op de grond hebben staan.

Verlichting

Last but not least.. de verlichting. Ook erg belangrijk is een mooie lamp. Ik heb een mooie metaalkleurige lantaarn lamp gevonden. De lamp is een echte eyecatcher en  als je het licht aanzet zie je een mooi patroon op het plafond.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het totaalplaatje eruit gaat zien en kan niet wachten. Hebben jullie nog tips of opmerkingen?